Намериха ваксина, която е най-ефикасна срещу коронавируса.  Местната турска ваксина срещу

...
Намериха ваксина, която е най-ефикасна срещу коронавируса.  Местната турска ваксина срещу
Коментари Харесай

Турската ваксина срещу ковид предотвратява тежкото боледуване

Намериха ваксина, която е най-ефикасна против ковид.  

Местната турска ваксина против COVID-19 " Турковак " предотвратява тежкото боледуване, хоспитализирането и приема в интензивни отделения. Това сочат първични данни в границите на клиничните тествания на препарата, който кандидатства за незабавно одобрение, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки турската частна телевизия НТВ.

Сред хората, на които е била приложена турската инактивна ваксина, никой не е болен тежко, нито се е наложило лекуване в болница, сподели проф. Атеш Кара, член на Научния съвет на Турция за битка с ковид, представяйки досегашните заключения от тестванията. " Първоначалните ни сведения са доста положителни. Всички сведения са показани на комисиите, които преценят настояването за незабавно утвърждение за приложимост ", каза той.

Положителни резултати турската ваксина дава и при съпоставяне с китайския препарат Синовак, а по този начин също и във връзка с страничните резултати. Тестовете демонстрират, че тя е сполучлив вид и за използване като бустерна доза, споделя още Кара.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР